Neterne

Neterne er vores alderpræsidenter på denne tur. Egentlig hedder de begge Agnete, men “Nete er meget nemmere”, synes de begge. De mødtes i 1956, da Nete Den Yngre kom til den lille landsby, hvor El-Nete allerede boede, og der har de begge boet siden.

El-Nete hedder sådan, fordi hendes mand var elektriker, og de var jo nødt til at kunne kende forskel på Neterne i den lille by. Jeg var givet Nete Den Yngre sit tilnavn (som hun er meget tilfreds med), fordi hun er den yngste af de to.

De er en kæmpe inspirationskilde.

Turen her er ikke for svage sjæle, vil jeg mene. Bortset fra en enkelt fridag, har der været fuldt program fra morgen til aften. Vi har skramlet rundt i off-roadere, vi har vandret ned i kløfter og op af bjergskråninger, vi har spist meget lokalet og ikke mindst har vi været henvist til meget lokale sanitære forhold. Meget lokale … Ikke en eneste gang har de meldt fra, selv når flere andre gjorde det. Ikke en eneste gang har de knyet det mindste, selv når vi andre måtte erkende en dårlig kondition. Og ikke en eneste gang har vi ventet på dem.

Under morgenmaden her til morgen fortalte El-Nete mig, at hun er frivillig på et demensplejehjem, hvor hun en gang om ugen tager ned og danser med de gamle. Jeg spurgte hende, om hun da aldrig bliver træt. “Jo!”, svarede hun. “Så snart jeg sætter mig i sofaen og ser fjernsyn, så falder jeg i søvn”. Og så slog hun en skraldlatter op.

De er begge meget berejste, og har, så vidt jeg har forstået det, rejst hele livet. Det er mit indtryk, at de også indimellem rejste sammen, da deres mænd levede.

De seneste fire år har de begge været alene og i den periode har de rejst en længere tur én gang om året – ved siden af de små ture i Danmark og nærmeste udland, som de også når. De længere ture er gået til Georgien og Armenien, Jordan, Brasilien og nu Kasakhstan.

Fik jeg nævnt, at Nete Den Yngre er 85 år og El-Nete 87?

PS: bloggen driller, og jeg kan lige nu ikke uploade billeder, selvom jeg har en masse, som jeg gerne vil dele. Der kommer derfor til at gå lidt tid, før jeg (forhåbentlig kan vende tilbage med resten af turen.

4 thoughts on “Neterne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s